sdu link
link til forside
Åbningstid: torsdage 10 - 12 (Tlf. 65 50 32 89) | Kontakt Visecenteret | SDUForside

Vejledning

Velkommen til Projekt Visecenters hjemmeside. I denne vejledning fortæller vi dig ganske kort, hvad du kan se på vores hjemmeside og hvordan du finder frem til de ønskede oplysninger.

Klik på Projekt Visecenters historie, hvis du vil vide noget om, hvem vi er - og vil du vide noget om kilderne til de danske folkelige viser så klik på Den danske visetraditions historie. Hjemmesiden er under opbygning, men efterhånden vil der sammen med sidstnævnte artikel blive vist en række eksempler fra vort arkiv på udskrevne viser fra båndoptagelser, håndskriftsider, skillingstryk m.m, Visecentrets arkiv er opbygget gennem snart 25 års intens indsamlingsarbejde, der med de bevilgende myndigheders velvilje og ikke mindst med den almindelige befolknings interesse og hjælp er blevet til et unikt skatkammer, hvor det er muligt på et og samme sted at forske i mere end 450 års kilder til dansk visetradition. Ønsker du at få en oversigt over arkivet, så klik på Visecentrets arkiv og bibliotek.

Der kan ikke hjemlånes materiale fra arkivet og biblioteket, men Visecentret modtager gerne besøg, hvor samlingerne kan studeres i vore lokaler og hvor der er mulighed for at fotokopiere. I de tilfælde hvor der søges efter en bestemt tekst, kan man med klik på Førstelinieregistrant muligvis selv finde frem til det ønskede materiale, hvorefter vi er behjælpelig med tilsendelse af fotokopier. Kendes førstelinien ikke eller er den mangelfuld eller ukorrekt, er Visecentret behjælpelig. Adresser og telefonnumre meddeles nederst på denne side.

Vil du vide mere om dansk visetradition, kan du ved klik på Litteratur. Publikationer få en liste over et udvalg af udgaver og håndbøger samt over de publikationer, der er udgivet af Middelaldercentret/Visecentret eller i tilknytning til disse. Det gælder beretninger fra afholdte symposier med visetradition som emne og afhandlinger skrevet af personer med periodevis tilknytning til Visecentret.

Visecentret har haft og har stadig samarbejde med en række personer og institutioner. Disse kan du finde frem til ved klik på Samarbejdspartnere. En vigtig samarbejdspartner er Syddansk Universitetsbibliotek, der i 1995 fra Dansk Skolemuseum overtog et stort sanghistorisk materiale, samlet af grundlæggeren af Sanghistorisk Arkiv ved Aarhus Universitet Karl Clausen. Samlingen har Syddansk Universitetsbibliotek nu deponeret i et lokale i Projekt Visecenters regi.

Karl Clausen-Samlingen er et af de fyldigste sanghistoriske biblioteker i Danmark, indeholdende sangbøger, salmebøger, visebøger, melodibøger, antologier, originalmanuskripter, båndoptagelser m.m. fra Danmark, Norden og andre lande rundt om i verden. Samlingen er registreret af Johannes Enggaard Stidsen og vil med tiden blive lagt ud på Internettet, men indtil videre må forespørgsler vedrørende samlingen gå via Projekt Visecentret. Vil du se mere om Karl Clausen og hans sanghistoriske samling, så klik på Karl Clausen-samlingen.

Vil du i forbindelse med os, kan du skrive til: Projekt Visecenter, att. Elisabeth Jansen, Campusvej 55, 5230 Odense M eller du kan e-maile. Du kan ringe til os: 65 50 32 89 i åbningstiden torsdag kl. 10- 12. Vil du gerne besøge os, så skriv eller ring og aftal tid for besøget.

Vi håber, du får glæde af vores hjemmeside!

Denne hjemmeside er designet af John Lind og Søren Mogensen.


<< Forside